Prantsusmaal on registreeritud toidutekkelise botulismi puhanguid
Epidemioloogiliste uuringute käigus selgitati välja ja kinnitati ühine puhanguallikas – toidukonserv „Tapenade“, mille valmistamiseks kasutati oliive. Tootja, Lõuna-Prantsusmaal Vaucluse`s asuv ettevõte, müüs toodangut neljas Lõuna-Prantsusmaa administratiivses regioonis (Bouches-du-Rhõne, Drome, Var ja Vaucluse).
Toote brändi nimetus on „Les Delices de Marie-Claire“ ja partii number 112005. Partii oli müügil delikatessidega kauplevates toidupoodides (epicerie) alates 31. maist 2011, parim enne kuupäevaga 16/12/2012.
Juhul kui te olete reisilt Prantsusmaale ostnud kaasa eelpoolnimetatud konservi, siis palume seda mitte toiduks tarvitada.
Botulism on väga raske, kuid õnneks suhteliselt harva esinev progresseeruva iseloomuga neuroparalüütiline haigus.
Lisainfo: Botulismi kohta loe lähemalt siit