Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sa oled siin

Gripiblogi 23. nädal: lisandus 35 A-gripiviiruse juhtu

Gripiblogi 23. nädal: lisandus 35 A-gripiviiruse juhtu

23. nädalal (06.-12.06.2022) pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 2253 inimest. Võrreldes eelmise nädalaga vähenes arstide poole pöördunute üldarv 11% võrra.  

Grippi haigestunute arv langeb. Laboratoorselt kinnitati möödunud nädalal 35 A-gripiviirust, mida on 38,5% vähem kui 22. nädalal. Langus on osaliselt seotud üldise grippi haigestumise vähenemisega ja ka testimisstrateegia muutusega.

Gripi tõttu hospitaliseerimiste arv langes ka möödunud nädalal. Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse esialgsetel andmetel vajas eelmisel nädalal seoses gripiviirusega haiglaravi kaks patsienti (22. nädalal seitse).

Haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse jõudis hooajavälistele ehk tavapärastele foonnäitajatele ning registreeritud andmete põhjal võib hinnata haigestumuse intensiivsust madalaks.

Haigestumine Euroopas

Grippi haigestumus on langenud ja taandumas kogu Euroopa regioonis. Vaid Soome teavitas jätkuvalt 30% oodatust suuremast levikust. Euroopas on registreeritud nii A- kui ka B-gripiviiruseid. Gripiseirevõrgustiku andmetel on Euroopa regioonis domineerivaks viiruseks A(H3) gripiviirus.

Veel uudiseid samal teemal

26.05.2023

ARUANNE SAAREMAA INIMESTELE: Kuidas lahendati Kuressaare veekriisi?

7. mail 2023 puhkes Saaremaal Kuressaares joogivee saastumise tõttu viimase 30 aasta suurimaid nakkuspuhanguid. Terviseamet teeb toimunust ülevaate ning selgitab juhtunu tagamaid - millised olid kriisi lahendamise suurimad probleemid ning miks reageeriti sündmusele alles siis, kui kümned haigestunud inimesed haigla poole pöördusid?

19.05.2023

Kuressaare Pika tänava põhitrasside joogivesi on puhas

Viimased veeproovide uuringute tulemused kinnitasid, et Kuressaare Pika tänava piirkonna põhitrasside joogivesi on puhas. Enne vee tarvitamist tuleb veenduda, et kinnistutel on tehtud põhjalik läbivoolutamine. Toidu müügiks valmistamisel tuleb kraanivett lasta LABRISes analüüsida.