Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sa oled siin

Gripiblogi, 12. nädal: lisandus 344 A-gripiviiruse juhtu

12. nädalal (21-27.03.2022) pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 6 326 inimest, mida on 9% vähem, kui sellest eelneval nädalal. Pöördujatest 23% moodustasid lapsed.

Laboratoorselt kinnitati 344 A-gripiviirust. Võrreldes eelmise nädalaga registreeriti gripiviirust 65% rohkem. Viimased kaks nädalat on olnud märgata haigestumise kasvu.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse esialgsetel andmetel vajas eelmisel nädalal gripiviiruse tõttu haiglaravi kuus patsienti. Hooaja algusest on gripi tõttu hospitaliseeritud 143 inimest.

Sel hooajal on gripist tingitud tüsistuste tõttu surnud kolm inimest. Kõik on olnud üle 70-aastased, vaktsineerimata ja tõsiste kaasuvate haigustega.

Kokku on hooaja algusest laboratoorselt kinnitatud 6 415 gripijuhtumit. Terviseameti andmetel ringleb Eestis A-gripiviiruse alatüüp (H3).

Haigestumine Euroopas

Haigestumus kasvab ka mujal Euroopa liikmesriikides, peamiselt Euroopa lääne- ja keskosas. Ungari, Prantsusmaa, Belgia, Holland, Sloveenia, Itaalia, Serbia ja Hispaania teatasid hooajalise gripi aktiivsuse tõusust. Registreeritud on nii A- kui ja B-gripiviiruseid. Gripiseirevõrgustiku andmetel on Euroopa regioonis ringlemas peamiselt A(H3) gripiviirused.

Veel uudiseid samal teemal

26.05.2023

ARUANNE SAAREMAA INIMESTELE: Kuidas lahendati Kuressaare veekriisi?

7. mail 2023 puhkes Saaremaal Kuressaares joogivee saastumise tõttu viimase 30 aasta suurimaid nakkuspuhanguid. Terviseamet teeb toimunust ülevaate ning selgitab juhtunu tagamaid - millised olid kriisi lahendamise suurimad probleemid ning miks reageeriti sündmusele alles siis, kui kümned haigestunud inimesed haigla poole pöördusid?

19.05.2023

Kuressaare Pika tänava põhitrasside joogivesi on puhas

Viimased veeproovide uuringute tulemused kinnitasid, et Kuressaare Pika tänava piirkonna põhitrasside joogivesi on puhas. Enne vee tarvitamist tuleb veenduda, et kinnistutel on tehtud põhjalik läbivoolutamine. Toidu müügiks valmistamisel tuleb kraanivett lasta LABRISes analüüsida.